úterý 13. května 2014

Microsoft Office - Správa klipartů

Další díly najdete v rozcestníku.
Díky klipartům ze sady Microsoft Office můžete velmi rychle najít vhodný obrázek bez složitého hledání na internetu. Nyní si ukážeme jak tyto kliparty spravovat.
Otevřete si Start -> Microsoft Office -> Nástroje sady Microsoft Office -> Galerie médií. Otevře se vám program Galerie médii, ve kterém si vyberete v pravém menu příslušnou složku a v ní si můžete jednotlivé kliparty upravovat nebo vymazat.

Vkládání nových klipártů

Pokud chcete na seznam klipartů vložit nový klipart, klikněte na Soubor -> Přidat klipy do galerie -> Bez pomoci…. Otevře se vám okno Přidat klipy do galerie, kde si vyberete, které soubor chcete vložit na seznam klipartů a také po kliknutí na tlačítko Přidat do…si můžete vybrat do jaké kolekce chcete obrázek vložit (viz. další odstavec). 

Vytvoření nové kolekce

Pro vytvoření nové kolekce klikněte na Soubor -> Nová kolekce… a do okna které se vám otevře, napište název nové kolekce a kam chcete kolekci vložit. 

Úprava klíčových slov obrázků

Pro dobrý přístup k jednotlivým klipartům je potřeba vložit vhodná klíčová slova, které když zadáte např. do Wordu tak se vám otevře tento klipart. Najeďte na obrázek, u kterého chcete změnit klíčová slova a vpravo se vám objeví tlačítko s ikonou šipky, na které kliknete a poté kliknete na Upravit klíčová slova…, kde si můžete klíčová slova upravit. 
Pozn.: Klíčová slova můžete upravovat pouze u klipartů které sami vložíte - tzn. že nejdou upravovat kliparty ze sady Kolekce sady office nebo Webové kolekce

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud položíte nějakou otázku, tak odpověď na ni můžete čekat do několika hodin na této stránce.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...