čtvrtek 15. května 2014

Google Disk

Další díly najdete v rozcestníku.
Google Disk (anglicky Google Drive) je jedna ze služeb společnosti Google. Díky ní si můžete snadno, rychle a kdekoliv vytvářet a později upravovat např. dokumenty, tabulky nebo také prezentace. Na Disk si jde také uložit jakékoliv soubory a později si je stáhnout. Ukážeme si jak této služby využívat.
Pro používání Disku je potřeba mít pouze účet u společnosti Google. Pokud ho už máte tak si stačí najít adresu https://drive.google.com/.

Vytváření/nahrání souboru

Pokud chcete vytvořit nový soubor na Disku tak klikněte na červené tlačítko v levém horním rohu Vytvořit a z nabídky si vyberte, jaký typ souboru chcete vytvořit. Práce se soubory je zde velmi jednoduchá, a pokud umíte pracovat s programy jako je Malování, Word, Excel nebo PowerPoint tak nebudete mít žádné problémy s vytvářením nových souborů na Disku. Stejně tak jde i nahrát jakýkoliv soubor na Disk, kliknutím na tlačítko nahrát.
Kliknutím zvětšíte

Sdílení souborů

Na Disku si můžete nastavit i sdílení souborů - tzn. jestli bude soubor přístupný veřejně, soukromě nebo pouze lidem, kterým dáte URL adresu souboru. Tuto možnost si nastavíte tak že si příslušný soubor otevřete a v pravém horním rohu kliknete na tlačítko Sdílet. Otevře se vám okno, ve kterém si můžete nastavit, kdo bude mít možnost právo přistupovat k souboru. Také si můžete (po nastavení příslušných práv) zkopírovat URL adresu, díky které si budete moci zobrazit (případně i editovat) i když nebudete přihlášení.
Kliknutím zvětšíte

Práce s Diskem na jiných zařízeních

K Disku je také možnost přistupovat z jiných zařízení jen z počítače. Pokud vlastníte chytrý telefon nebo tablet tak si do něj můžete nainstalovat aplikaci, díky které budete moci přistupovat k vašim souborům. Aplikace pro operační systém…
Snímek aplikace na OS Android

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud položíte nějakou otázku, tak odpověď na ni můžete čekat do několika hodin na této stránce.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...