úterý 2. července 2013

Můj blog - Blogger - 7. Kapitola - Logo 1/2

Další díly najdete v rozcestníku.
   Logo vašeho blogu by mělo být co nejvýraznější. Při prvním podívání se na stránku by vás mělo upoutat logo, ze kterého jasně čiší jaké zaměření má tento web. Logo by také nemělo být chaotické, přeplácané nebo kýčovité. K hezkému logu stačí jenom text s jednoduchým obrázkem.
   Nyní si ukážeme jak si vytvořit logo a v druhém díle jak ho přidat na blog.
   Pokud mám např. blog o fotografování, tak by bylo dobré, kdyby vedle názvu vašeho blogu byl také nějaký obrázek např. fotoaparátu. Pro vytváření loga je dobrý program PhotoFiltre Studio, který je zdarma ke stažení zde, ale dají se využít i další grafické editory.
   Nejprve si vytvoříme noví soubor a zadáte velikost vašeho budoucího loga (doporučuji 400x200). Pak kliknete na OK.
Kliknutím zvětšíte
   Text do vašeho loga přidáte tak že v horní liště kliknete, na ikonu T. Pak si v okně Text vyberete všechny parametry a dáte OK.
Kliknutím zvětšíte
   Text si poté přetáhnete na místo kde by jste tento text chtěly mít a, až budete spokojeni tak kliknete pravým tlačítkem myši a dáte Odsouhlasit text.
Kliknutím zvětšíte
   Pak je dobré přidat také nějaký obrázek. To uděláte tak že kliknete na ikonu otevřít a vyberete si z vašeho disku obrázek, který chcete vložit do vašeho loga.
Kliknutím zvětšíte
   Přejedete myší celí obrázek (tak, aby kolem něj byla čárkovaná čára), kliknete na něj pravím tlačítkem a dáte Kopírovat a potom kliknete na vaše logo a dáte vložit a pak už jen odsouhlasit vložení.
Kliknutím zvětšíte
   Pak si už jen obrázek uložíte (viz. Obrázek) a můžete zavřít program.
Kliknutím zvětšíte

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud položíte nějakou otázku, tak odpověď na ni můžete čekat do několika hodin na této stránce.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...