neděle 23. června 2013

Co je to RSS? +malý návod na Blogger

Další díly najdete v rozcestníku.
   Všichni z nás asi sledují různé weby. Stránky o tom co se stalo, stránky o módě atd., ale stránek které sledujete neustále přibývá. Pokud máte oblíbených 15 webů je jasné že nestihnete všechny navštívit, zjistit jestli je na nich noví článek a jestli vůbec stojí za přečtení.
   Pro tyto případy existuje velmi dobrá a bezplatná varianta - tz. RSS kanál. Mnoho webů tento RSS kanál nabízí. To jestli ho web nabízí se obvykle značí RSS symbolem, ale mnoho webů RSS kanál nabízí, ale nemá na webu tento symbol (viz. níže).
Symbol RSS
   Nejprve si musíte pořídit tz. RSS čtečku do které po té zadáte kanály které sledujete. Když hledáte RSS čtečku tak stačí když do vyhledávače zadáte RSS čtečka a objeví se vám spousta RSS čteček.
   Malí návod pro Blogger:

   Všechny blogy od Blogger mají automaticky zavedené RSS, které vypadá takto:
http://_ADRESA_BLOGU_.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
   Symbol RSS na blog přidáte tak že v záložce Rozvržení kliknete na Přidat gadet a z následující nabídky vyberete HTML/Javascript. Poté vložíte následující text (samozřejmě přidáte odkaz na symbol který jste si vybraly (viz. níže) a odkaz na vaše RSS):

Jak vložit symbol RSS
Kliknutím zvětšíte
   Tip: Symbol RSS můžete najít např. na google obrázkách. I přesto že originální symbol RSS je oranžoví tak je dobré aby ladil z blogem. Pro lepší vyhledávání barevných variant doporučuji kliknout na Vyhledávací nástroje a poté vybrat barvu.
Kliknutím zvětšíte

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud položíte nějakou otázku, tak odpověď na ni můžete čekat do několika hodin na této stránce.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...