neděle 4. května 2014

Zálohování a obnovení záložek

Další díly najdete v rozcestníku.
Asi každý už se někdy setkal se situací, že si koupil nový počítač a potřeboval své záložky přendat ze starého do nového počítače. Samozřejmě se dá tato situace vyřešit složitým a zdlouhavým přepisováním adres, ale jde si také zazálohovat záložky ze starého počítače, přenést na nějaký přenosný disk a obnovit na novém počítači. Ukážeme si postup jak zazálohovat a obnovit záložky ve třech nejznámějších prohlížečích - Mozilla Firefox, Google Chrome a Internet Explorer.

Mozilla Firefox

Pro zazálohování záložek v prohlížeči Mozilla Firefox stačí v hlavním panelu kliknout na kartu Záložky a poté na Zobrazit všechny záložky. Poté se vám objeví okno Knihovna stránek a poté klikněte na tlačítko Import a záloha. Pak už jen stačí vybrat buď Importovat záložky z HTML nebo Exportovat záložky do HTML

Kliknutím zvětšíteKliknutím zvětšíte

Google Chrome

V Google Chrome je záloha stejně snadná jako v Mozille. V pravém rohu prohlížeče klikněte na ikonu s třemi vodorovnými čárkami, poté klikněte na Záložky a klikněte na Správce záložek. Otevře se vám karta Správce záložek a na modré liště klikněte na Uspořádat. Poté už stačí jen vybrat buď Importovat záložky z HTML nebo Exportovat záložky do HTML
Kliknutím zvětšíteKliknutím zvětšíte

Internet Explorer

V Internetu Exploreru stačí jen kliknout v hlavním panelu na kartu Soubor a poté na Import a export… Objeví se vám okno Nastavení importu a exportu ve kterém si už jen vyberete jestli chcete Importovat ze souboru nebo Exportovat do souboru a po kliknutí na tlačítko Další > si už jen vyberete co chcete importovat/exportovat a kam se má soubor uložit (př. kde soubor najde).
Kliknutím zvětšíteKliknutím zvětšíte

Pokud vlastníte notebook a často si ho např. přenášíte nebo půjčujete ostatním lidem tak je dobré si záložky průběžně tímto způsobem zálohovat, aby se vám neztratily.

6 komentářů:

  1. obnovil jsem záložky k 20.12.2016 a zrušil jsem i jednu z 21.12. Jde to obnovit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám pocit, že je prohlížeč sám nearchivuje. Pokud tedy není na záloze, je pravděpodobně ztracená. Bohužel.

      Vymazat
  2. Dobrý den,rád bych zálohoval záložky z Opery.Prosím jak na to?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro exportování záložek z Opery je potřeba nainstalovat speciální doplněk Bookmarks Import & Export. Ihned po instalaci se Vám objeví okno, na kterém kliknete na tlačítko "Export". Soubor by se Vám měl uložit, tam kam běžně ukládáte soubory.

      Vymazat
  3. Dobrý den.
    Jak abecedně seřadit záložky v IE 11

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí kliknout pravým tlačítkem na jakoukoliv položku v záložkách a zvolit možnost "Seřadit podle názvu". Seřazené položky pak samozřejmě může opět přeskládat, podle toho jak potřebujete.

      Vymazat

Pokud položíte nějakou otázku, tak odpověď na ni můžete čekat do několika hodin na této stránce.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...