čtvrtek 30. května 2013

Můj blog - Blogger - 4. Kapitola - První příspěvek

Další díly najdete v rozcestníku.
   Tak už máme založený účet a už i blog. Bylo by dobré si napsat první článek. Je sice pravda že blog má teď jen základní šablonu, ale když si vytvoříte noví příspěvek bude se vám vzhled blogu upravovat lépe. Pokud nevíte co napsat tak napište například "Blog se upravuje".
   V minulé kapitole jsme si ukázali menu a nyní se do něj opět vrátíme, ale tentokrát klikneme na tlačítko Noví článek.
   Objeví se vám stránka z formulářem na noví článek. Nahoru zadáte jméno vašeho příspěvku, ale můžete nechat pole volné.
   Vpravo najdete nastavení příspěvků. Pokud kliknete na Štítky tak můžete vytvořit noví štítek nebo přiřadit ke článku starý. Plán můžete využít pokud článek budete chtít zobrazit např. za týden. Trvalí odkaz funguje k tomu aby jste mohli přiřadit konkrétní URL odkaz, ale moc na tom jaký bude odkaz nezáleží. Na kartě místo můžete přidat polohu kde právě jste, ale přijde mi tato možnost zbytečná. Pak už je zde jen Možnosti kde si můžete vybrat nějaké možnosti k tomuto článku.
   Pak už je tu jen pole pro text vašeho článku a nad polem najdete lištu kde si můžete nastavit klasické formátování textu (vložit odkaz, podtrhnout písmo atp.). Vlevo si pak můžete navolit jestli chcete normálnéí editor textu (napsat) a nebo HTML.
   Pokud máte napsaný článek tak už stačí jen vpravo kliknout na tlačítko Publikovat (pokud máte nastavené datum publikování tak kliknou na tlačítko Plán). Nebo můžete kliknou na tlačítko uložit a článek se vám uloží jako koncept.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud položíte nějakou otázku, tak odpověď na ni můžete čekat do několika hodin na této stránce.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...